oleh

Apik Bener Pener lan Migunani

-Komunitas-69 views

POSKOTA.CO – Bener durung temtu pener, pner durung temtu apik, apik durung temtu migunanni. Wong uripniku arep opo? Jan janne ndonya iku mung srono gawe urip kang langgeng ( wong beragama ngarani alhirat lan cita citane urip nang swargo).

Ajaran kanggo manungso iku pancen mbangun katresnan tumrap pepadane lingkungane soho Gusti Pangerane. Wong iku ora iso nglakoni mbangun katresnan amargo nglamak nungkak kromo nggragas serakah kepaten roso menyayangi pepadane mateni roso menyayangi Pangerane mateni roso menyayangi alam lingkungane mateni roso menyayangi kampunge kotane bangsane lan negarane.

Urip iku kekuatan kuwoso ndonya ono ing politik. Pancen politik iku iso diarani reget okeh potensi mateni roso menyayangi mau. Amergo duwe kuwoso duwe kesempatan nguwasani ndominasi sumber2 dayane alam sumberdayane manungso lan lia line. Yen uwong uwong becik ora gelem berpolitik sik berpolitik ki penjahat. Penjahat berpolitik gayane mreman.

Preman mesti nggragas mati roso ura duwe roso kamanungsan sik paling mendasar yoiku menyayangi mau. Sik diuber ki pangkat jabatan kekuasaan cepet sugihbiku podo karo golek pesugihan. Mulo yen uwes dadi ndoro picek matane bosok atine mati roso menyayangi: Nggaya Jaim kemlinthi Kabeh rumangsane iso dituku.

Pikirane duwik duwik duwik. Gawe kelas utowo strata sosial utowo kasta. Omongane ki esuk dele sore tempe mbengi tahu. Kelakuane ki golek coro coro opo wae sik penting menang sik penting dadi
1. Juara kasak kusuk
2. Main duik
3. Main klenik
4. Main wedok an
5. Judi
6. Narkoba
7. Penyimpangan2 perilaku sosial
8. Nggrangsang urip e
9. Kadonyan
10. Ora iso nikmati opo opo
11. Mangsane mati ora mati mati

Pikirane cupet dipindah nang dengkul omongane atos kemlinthi padahal yo mung babu urip mestibora merdiko amargo sibuk nggopeni ndilati ndoro2-ne utowo backing2-e. Nek duwe kuwoso rumangsane wis koyo dewo bareng ditetel jabatane koyo singgat yak yak an nang ndi ndi nganti meh koyo edan.

Masdarwis iku : menyayangi ngabekti tumrap pepadane tumrap alam lingkungane tumrap Gusti Pangerane. Masdarwis iku kanggo mnyayangi bongso negoro masyarakat kabudayan lan alam lingkungan iku bagian soko patriotisme iku bagian gawe cerdas iso nompo lan ngajeni perbedaan lan bhineka tunggal ika.

Wong sing darwis ora ngrusak omahe dewe kotane dewe bangsane dewe lan negarane dewe. Ora rumongso paling bener dewe ora rumongso paling iso dewe nanging iso ngajeni memahami nglayani. Ilmu mengasihi iku ilmune masdarwis :

1. Wes rampung karo awak e dewe ora pamrih ora sirik ora kecencang akuisme
2 . Terus ngupoyo gawe memahami liyan ora njaluk dipahami
3. Ngupoyo gawe senenging liyan dudu ngolor dudu pamrih dudu golek rai nanging pancen ketulusan lan gawane atine
4. Sik digoleki urip migunani kanggo pepadane kanggo alam lingkungane kanggo Gusti Pangerane
5. Guyub rukun bebarengan mbangun nganggo gerakkan moral
6. Ora ngelek ngelek ora srei iri demgki nanging nabur katresnan kang gawe urip bungah iso ono lelabuhane
7. Kuwoso iku mung srono kanggo madangke dalan point 1 nganti enem
8. Opo sing dipikir sik digawe sik dilakoake kabeh gawe urip lan nguripi

Mas darwis : ” Sak Anane Sak Isane Iso Kanggo Urip Lan Nguripi”
Gewane wong urip termasuk dadi polisi iku : ” kanggo nguwongke”
Wong urip kudu ono lelalbuhane ora ono lelabuhane ora ono gunane
Supoyo biso urip lan nguripi iku kudu :
profesional ( ahli)
Cerdas ( kreatif inovatif)
Bermoral sranane soko kesadaran ( wong kangbsadar iku tanggung jawab lan disiplin)
Modern ngerti lan melek IT
Urip qpik bener pener migunani iku kumpulane iyo karo uwong sing apik bener pener migunani

Kuwajibane wong urip iku kanggo njogo panguripan mbangun peradaban dadi pejuang kamanungsan. Kabeh mau yo menyayangi ( mbangun katresnan) iku, Pancen angel nglakonine mergo kudu wani nggetih:
1. Nyontoni
2. Ngajari
3. Ngewangi
4. Ngancani
5. Nulungi
6. Mbayari

Wani nerapke ajaran menyayangi :kudu wani dikorbanke dimusuhi difitnah ditinggalke dielek elek mungkin malah dipateni urip lan panguripane. Wong sing nguber jabatan kekuasaan iku podo karo wong mbabu kadonyan mergo mung golek pesugihan mati roso kabeh utek e atine pikirne penggaweane mung duwil duwik duwik duwik. Mengasihi iku ora oleh menghakimi ora oleh duwe pikiran negatif. Pikiran kudu wening netral sabar sadar gawe memahami.(cryshnanda DL)

Komentar

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *